Marijke van der Meulen
Loopbaanadviseur
Na mijn opleiding Facility Management kwam ik, mede vanwege de slechte arbeidsmark, in een totaal andere sector terecht. Ik begon als intercedent bij Start uitzendbureau. Hier mocht ik ervaren hoe fijn het is om een goede match tussen werkgever en werknemer te maken. Ook een kijkje (nemen) binnen verschillende bedrijven heeft me altijd zeer geïnteresseerd. Ik  miste echter de sociale drijfveer om iets extra’s te geven aan de mensen, die het hard nodig hebben. Ik was dan ook heel gelukkig met de kans bij MEPD als loopbaanadviseur.

Wat me elke keer weer blij maakt, is dat je echt wat voor de mensen kunt betekenen. Dat kunnen kleine praktische zaken zijn, zoals een WW-aanvraag of motivatiebrief. Maar ook inzicht verschaffen in ‘de menselijke ijsberg’, het sparren om richting te geven aan een toekomstdroom en door middel van nieuwe instrumenten verder de verdieping in te gaan. 

Privé hecht ik grote waarde aan goede sociale contacten. Dit vier ik graag onder het genot van een hapje en een drankje. Daarnaast houd ik  van de natuur (bergen) en niet te vergeten mijn gezin, incl. dwergschnauzer. Theater, cabaret, dubbelzinnigheid / humor doet mijn hart sneller kloppen. Om mijn liefde voor eten en drinken verantwoord te houden en gewoon omdat het goed voelt, ben ik ook sportief bezig. Ik basketbal (recreanten, combi van sportief en sociaal), loop hard en fiets naar het werk.

Blogs en favoriete artikelen van Marijke