Ik wil weer inzetbaar zijn​
Mogelijkheden zoeken voor een nieuwe start ​
Polygon 2
Polygon 5

Je kiest er niet voor. Ziekte of uitval overkomt je.  Je moet op zoek naar nieuwe mogelijkheden en uitvinden wat bij jou past. Dit is niet altijd even makkelijk. Ook omdat je (soms) gedwongen afscheid moet nemen van je vertrouwde werkomgeving. Met alle emoties die daarbij horen. Terugkeer naar werk kan een hobbelige weg zijn. Professionele ondersteuning is dan meer dan welkom.

Samen kijken naar wat mogelijk is​

Onze gespecialiseerde loopbaanadviseurs kijkten samen met jou naar wat wél mogelijk is. We inspireren, coachen en onderzoeken.

We volgen altijd twee sporen. Spoor 1: Dezelfde functie, al dan niet aangepast, of ander werk bij je huidige werkgever. Of spoor 2: Passend werk bij een andere werkgever.

We nemen de tijd, maar houden wel van voortgang. We kijken breed en zetten relevante tools in om het pad te effenen. We kijken mee naar vangnetten en regelingen. We helpen je vooral om nieuwe mogelijkheden en kansen te ontdekken. Uiteindelijk ben jij het die er werk van gaat maken.

Hoe kunnen we jou helpen bij het re-integratieproces?

Download meer informatie
Gerelateerd nieuws
Veelgestelde vragen

MEPD helpt mensen om na hun ziekte terug keren in de huidige functie (1e spoor traject). In sommige gevallen lukt het echter niet om de voormalige functie uit te voeren. Dan is er sprake van een 2e spoor traject. Wij begrijpen dat dit impact heeft. We kijken samen met jou naar de mogelijkheden en hoe we deze kunnen realiseren. Onder andere door het inzetten van testen en sollicitatietrainingen. Je staat er niet alleen voor.

In een 1e spoortraject kijken we samen met je werkgever wat er binnen het bedrijf mogelijk is voor jou. Vaak is dat meer dan jij en je werkgever denken. We wegen de belangen van beide partijen zorgvuldig af in het vinden van goed passende oplossingen.

Wanneer iemand niet kan terugkeren in zijn/haar oude (of aangepaste) functie bij de eigen werkgever. En er bij een andere werkgever gezocht moet worden naar een nieuwe werkplek. Dat noemen we een 2e spoortraject.

Je huidige werk niet meer kunnen uitvoeren, is vervelend. Dat begrijpen we bij MEPD. Samen met jou en je werkgever kijken we wat nog wèl kan. We onderzoeken waar je sterke punten liggen en waar je blij van wordt. En welke functies daarbij passen. We zoeken samen een nieuwe, passende uitdaging. 

Wil je meer weten over onze persoonlijke aanpak en werkwijze?