Ontdek en benut potentieel optimaal

Persoonlijke coaching in de maak

Polygon 2
Polygon 5

Soms lopen medewerkers vast in hun loopbaan en, daardoor, in hun ontwikkeling.  Zij hebben doelen en ambities, maar weten niet hoe ze deze kunnen bereiken. Persoonlijke coaching van een loopbaanadviseur helpt je medewerkers om vragen en doelen helder te krijgen. En weer grip te krijgen op hun loopbaan (en leven).

Wij geloven in het potentieel van mensen

De vraagstukken van medewerkers zijn divers. Soms hebben ze last van stress en willen ze deze verminderen. Of ze lopen ‘gewoon’ even vast in hun loopbaan. En daarmee ook in hun ontwikkeling. Met persoonlijke coaching krijgt de medewerker inzicht in zijn/haar ontwikkelmogelijkheden. Testen worden ingezet, zodat de medewerker een beter beeld krijgt van persoonlijkheid, gedrag, wensen en drijfveren in het werk.

Persoonlijke coaching helpt om het potentieel te ontdekken, te voeden en te laten groeien.  

Kunnen wij jouw bedrijf helpen met persoonlijke coaching?

Download meer informatie
Gerelateerd nieuws
Veelgestelde vragen

Coaching is geschikt voor iedereen die iets wil veranderen in zijn of haar leven. Als je inzicht wilt krijgen in je patronen of kiest voor persoonlijke groei. Als je iets wil bereiken in je leven, of juist ergens vanaf wilt. Maar ook bij (lichamelijke) klachten zoals stress, vermoeidheid of niet in staat zijn om keuzes te maken, kan een coachtraject tot goede resultaten leiden. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ik wil meer zelfvertrouwen
 • Als leidinggevende wil ik beter kunnen managen en leidinggeven
 • Ik wil effectiever samenwerken
 • Ik wil grenzen leren stellen
 • Ik wil meer balans tussen werk en privé
 • Ik heb het gevoel dat ik continue alle ballen probeer hoog te houden
 • Ik wil mezelf ontwikkelen en gelukkiger zijn


Met al dit soort vraagstukken helpt MEPD je medewerkers te reflecteren op waar ze nu staan en ondersteunen bij het bereiken van de gewenste situatie.

 

Door persoonlijke coaching worden  je medewerkers zich bewust van hun eigen gedachten en gevoelens en hoe ze hiernaar handelen. De bewustwording geeft ze inzichten, waardoor ze in staat zijn keuzes te maken die bij ze passen. Zodat ze de touwtjes weer in handen krijgen en de doelen bereiken die ze moeten bereiken. Medewerkers gaan hierdoor dus beter functioneren en zullen meer gemotiveerd zijn.

Coaching is een effectieve en eenvoudige investering in medewerkers wat veel oplevert. Medewerkers voelen zich gewaardeerd doordat ze aandacht, tijd en ruimte krijgen om zichzelf persoonlijk én professioneel te ontwikkelen. Uit onderzoek blijkt ook dat medewerkers meer bevlogen zijn en meer presteren als de organisatie investeert in hun ontwikkeling. Medewerkers ervaren meer motivatie, werkplezier en voelen zich meer thuis bij de organisatie als zij de ruimte krijgen om middels coaching (en training) te mogen ontwikkelen.

Tegelijkertijd wordt een medewerker zich meer bewust van zijn talenten, kwaliteiten en ontwikkelpunten, waardoor hij nog beter kan worden ingezet en zelf meer de regie zal nemen over zijn loopbaan. Hierdoor wordt een medewerker duurzaam inzetbaar en blijft hij aantrekkelijk voor de organisatie en de arbeidsmarkt. De winst werkt dus twee kanten op!

Door te investeren in medewerkers zal de tevredenheid groeien en levert uiteindelijk winst op voor uw organisatie. Dit uit zich bijvoorbeeld in:

 • Meer productiviteit
 • Efficiënter werken
 • Beter kwaliteit van uw producenten of diensten
 • Klanttevredenheid
 • Minder ziekteverzuim
 • Hogere medewerkerstevredenheid in de organisatie
 • Bevlogen, gelukkige en gezonde medewerkers

Hoe kunnen we jouw bedrijf verder helpen?