Ik zoek werk na ontslag​
Nieuwe start biedt ook kansen ​
Polygon 2
Polygon 5

Het verlies van je baan is een ingrijpende gebeurtenis. Een nieuw begin en een pad vol onzekerheden. Je bent goed in je vak. Maar je bent niet gewend om jezelf te ‘verkopen’ bij een nieuwe werkgever. Wij wel. Je transitievergoeding biedt je de mogelijkheid een ervaren en betrokken partij als MEPD om hulp te vragen. Wij helpen je weer op weg. 

Wij coachen op de manier die bij jou past​

Deskundige en gedreven loopbaanadviseurs, een uitgebreid netwerk, Jobport (vacature-vind-systeem) en trainingen en tools. Wij leiden je naar een nieuwe baan of andere invulling van je leven. We werken intensief met je samen. Individueel of in groepen, maar jij doet het. Het is jouw werk. Jouw leven.

We coachen en ondersteunen op de manier die bij je past. Afhankelijk van je persoonlijke situatie en wensen kun je soms ook voor een MUP-traject of detachering kiezen. Outplacement is altijd maatwerk. Wij doen er alles aan. Maar jíj gaat er werk van maken.

Hoe kunnen we jou helpen bij ontslag?

Download meer informatie
Gerelateerd nieuws
Veelgestelde vragen

Ga niet overhaast te werk. Laat het nieuws eerst even bezinken. Geef je emoties de ruimte. Maar wacht ook weer niet te lang met zoeken naar een nieuwe baan. Heb je de mogelijkheid om via je werkgever voor een outplacementtraject te kiezen? Dan is het waardevol om daar gebruik van te maken. In zo’n traject coachen wij jou bij het verder ontdekken van kwaliteiten en talenten, het (opnieuw) solliciteren door onder andere sollicitatietrainingen, een drijfveren analyse, etc. Zo bereiden we jou voor op sollicitatiegesprekken.

In het outplacementtraject van MEPD word je klaargestoomd voor een nieuwe baan. We weten wat een ontslag met je doet en geven ruimte voor je emoties. Maar pakken de draad ook weer op. We focussen op het positieve. Wat zijn jouw kwaliteiten en waar word je blij van. Vervolgens helpen we jou met solliciteren en bereiden we je voor op je nieuwe baan!

Een reorganisatie heeft vaak een grote impact op je leven. Zowel werk als privé. Praten helpt daarbij. Dit kan zijn met iemand in je directe omgeving. Maar het kan ook prettiger zijn om met iemand te praten, die ervaring heeft met dit soort zaken. Die iets verder van jou weg staat. Die ervaring hebben wij, wij zijn er voor jou en je vragen.

Wij bevorderen graag de zelfredzaamheid en helpen je waar nodig op weg om passende vacatures te vinden. Wij hebben speciaal voor jou en onze deelnemers een vacaturewebsite Jobport waar je toegang tot krijgt. De meest recente vacatures staan hierop vermeld.

Ook vermeldt MEPD vacatures vanuit haar netwerk. Onze accountmanagers hebben een groot netwerk en zijn op de hoogte van vacatures. We helpen je waar mogelijk, maar uiteindelijk ben jij degene, die de juiste en passende baan voor jezelf gaat vinden. 

Je kunt vanaf één week voor jouw eerste WW-dag een WW-uitkering aanvragen. Pas dan heeft het UWV de salarisgegevens van jouw werkgever ontvangen. Deze hebben zij nodig om over jouw uitkering te beslissen. Het UWV kan je dan snel laten weten of je recht hebt op een WW-uitkering. Vraag een WW-uitkering wel tot uiterlijk één week na je laatste werkdag aan.

Kijk op uwv.nl voor alle informatie.

Wil je meer weten over onze persoonlijke aanpak en werkwijze?