Opstap naar een nieuwe vaste baan

Detachering in de maak

Polygon 2
Polygon 5

MEPD kan medewerkers bij bedrijven in de techniek detacheren (tijdelijk uitlenen). De medewerker komt bij MEPD in dienst en wordt vervolgens geplaatst. Detachering kan een uitstekende oplossing zijn. De medewerker blijft aan het werk, houdt kennis en kunde op peil en doet bij verschillende organisaties ervaringen op.

De voordelen van detachering

De medewerker blijft aangesloten bij het CAO Metalelektro en het bedrijfstakpensioenfonds PME of PMT. Bij bedrijven in de klein metaal detacheren we medewerkers via onze Stichting Metaal en Techniek Personeelsdiensten (MTPD).

Hoewel sommige medewerkers genieten van de afwisseling en veelzijdigheid van detachering, blijkt deze manier van werken voor velen een opstap naar een nieuwe, vaste baan.

Mogelijkheden Outplacement

Kunnen wij jouw bedrijf helpen met detachering?

Onze aanpak bij detachering

MEPD is formeel de werkgever en verzorgt de complete administratie; van arbeidsovereenkomst tot salarisbetaling. Een betrouwbare mobiliteitspartner voor mens én organisatie. 

• In een persoonlijk gesprek inventariseren wij de situatie en de wensen

• We geven vervolgens een advies, waarin we de verschillende mogelijkheden en voorwaarden bespreken.

• We handelen de administratie af: stellen het contract op en dragen zorg voor het ondertekenen van alle benodigde papieren

MUP

Een nieuwe baan vinden kan zwaar zijn. Helemaal wanneer medewerkers bijna de pensioengerechtigde leeftijd bereikt
hebben. Hoe zit het met het salaris of een uitkering? En wat gebeurt er met het pensioen? MEPD geeft werkgevers de mogelijkheid om medewerkers, die binnen afzienbare tijd met (vroeg)pensioen kunnen gaan, een Arbeidsovereenkomst Met Uitgestelde Prestatieplicht (MUP) aan te bieden, met een aparte b-cao. Medewerkers komen dan in dienst bij MEPD, ontvangen een vast inkomen en bouwen volledige pensioenrechten op. 

Meer weten over de MUP-regeling? Kijk dan hier.

Gerelateerd nieuws
Veelgestelde vragen

Detachering betekent het (tijdelijk) uitlenen van personeel om onder toezicht en leiding van jou als opdrachtgever te werken. De medewerker komt dan in dienst van Stichting MEPD. Dit kan flexibel op uitzendbasis, maar ook voor de duur van een project of voor een vaste periode.

Detachering via MEPD of MTPD heeft voor u en de medewerker meerdere voordelen. Wij verlonen volgens de CAO Metalektro of CAO Metaal en Techniek en hebben een aansluiting bij resp. pensioenfonds PME of PMT.

Detacheren biedt een grote mate van arbeidsflexibiliteit en geeft minder risico’s bij het aannemen van een nieuwe medewerker. Wij zijn in bezit van het SNA keurmerk (NEN 4400-1).

Naast de hoogte van het salaris hangt het tarief ook af van de invulling waarvoor wordt gekozen: flexibel op urenbasis of voor een vaste periode of vast aantal contracturen. Wel of geen ziekterisico etc. Voor een vrijblijvend adviesgesprek en een tarief kan altijd contact opgenomen worden.

Hoe kunnen wij jouw bedrijf verder helpen?