Op zoek naar nieuwe kansen

Individueel outplacement

Polygon 2
Polygon 5

Wanneer je medewerker niet meer op de juiste plek zit, is dat zowel voor werkgever als werknemer geen houdbare situatie. De medewerker gaat niet meer met plezier naar het werk. Dit heeft ook weerslag op de productiviteit. Een individueel outplacement traject biedt houvast én uitkomst.

Een individueel outplacement traject voor je medewerker

Bij een individueel outplacement traject is er naast aandacht voor de situatie van je medewerker, nadrukkelijk ruimte voor de persoonlijke voorkeuren. MEPD begeleidt de medewerker bij de zoektocht naar een nieuwe functie bij een andere werkgever.

In een individueel outplacement traject wordt gekeken naar de wensen van de medewerker en de mogelijkheden. Het doel is altijd om een goed passende, nieuwe baan te vinden. De uitkomsten zijn soms zeer verrassend. Wij kijken nergens meer van op.

Mogelijkheden Outplacement

Kunnen wij jouw bedrijf verder helpen bij outplacement?

Onze werkwijze bij outplacement

Van verwerking tot het zoeken naar een nieuwe baan en (weer) leren solliciteren. De kracht van een individueel outplacement traject is dat de medewerkers centraal staat. Tijdens het traject worden de volgende fases doorlopen. Mogelijk in een andere volgorde, afhankelijk van de wensen en behoeften van de medewerker.

1. Intake (bespreken van de persoonlijke situatie, verwerkingsproces, verwachtingen)

2. Sollicitatietraining  (hoe verder, cv, motivatie, salespitch, zelfanalyse, inzet testen/assessment)

3. Samen werken aan werk (coaching, online vacatureportal, jobsearch, UWV-hulp)

4. Afronding en nazorg (een nieuwe baan, terugkeer-garantie; mocht het contract onverhoopt eindigen)

Bij MEPD vinden we de basis erg belangrijk. Verwerking en acceptatie is dan ook de eerste stap in het outplacementtraject. De loopbaanadviseur van MEPD besteedt aandacht aan de veranderingen en helpt de medewerker bij het accepteren van het verlies van de baan. Daarna wordt er gekeken naar de individu met alle kwaliteiten en mogelijkheden, die hij/zij heeft.

De adviseur analyseert persoonlijke kwaliteiten en drijfveren. Wanneer dit in kaart is gebracht, vindt de oriëntatie op een baan plaats en kun dr sollicitatietraining  plaatsvinden. Onze loopbaanadviseur zorgt ervoor, dat de medewerker zich zo goed mogelijke kan presenteren en kwaliteiten sterk naar voren komen tijdens een sollicitatiegesprek.

De mens staat centraal​

Onze loopbaanadviseurs zijn specialisten in het begeleiden van mensen in een lastige periode. Ze richten zich tijdens het individueel outplacement traject proactief op de mens, het gaat tenslotte om zijn/haar succes.

De huidige arbeidsmarkt en de technische sector  en maakindustrie zijn bekend terrein. We spreken de taal van jouw branche en kennen de verschillende functies en afdelingen. 

Gerelateerd nieuws
Veelgestelde vragen

Bij een individueel traject kan het zijn dat het een medewerker niet meer op de juiste plek zit. Er ontstaat voor zowel werkgever als werknemer een onhoudbare situatie. Dan biedt een individueel outplacementtraject houvast én uitkomst. Er is sprake van collectief outplacement wanneer je meerdere medewerkers moet ontslaan, bijvoorbeeld als gevolg van een reorganisatie.  Bij collectief outplacement worden meerdere medewerkers collectief begeleid naar een nieuwe baan.

In een traject maken we gebruik van diverse aanvullende testen. Denk aan loopbaantesten als een competentietest, beroepskeuzetest en een werkwaardentest. Deze testen zijn onderdeel van je traject en hiervoor brengen we geen extra kosten in rekening. Ter uitbreiding bieden we ook een loopbaanscan of talent-analyse.

Bij een individueel outplacementtraject is er naast aandacht voor de situatie van je medewerker, nadrukkelijk ruimte voor de persoonlijke voorkeuren. MEPD begeleidt de medewerker bij zijn zoektocht naar een nieuwe functie bij een andere werkgever. In een persoonlijk outplacementtraject wordt gekeken naar de wensen van de werknemer en de mogelijkheden. Het doel is altijd om een goed passende, nieuwe invulling te vinden. Soms zijn de uitkomsten zeer verrassend. Bij MEPD kijken we nergens meer van op.

Hoe kunnen wij jouw bedrijf verder helpen?