Drieluik Marel
"Samen sterk in ontwikkeling" | Vera

Marel is wereldleider in het transformeren van de manier waarop voedsel wordt verwerkt: Ofwel ondersteuning van de productie van kwalitatief hoogstaand, veilig en betaalbaar voedsel door software, diensten, systemen en oplossingen te leveren aan de vis-, vlees- en pluimvee- verwerkende industrie. Binnen Marel werken 7000 mensen, die zich elke dag inzetten om het beste uit zichzelf te halen. Dit wordt enorm gestimuleerd door Marel. Hoe?

Dat lees je in onderstaande drieluik: Gesprekken met Vera (HR business Partner), Lucas (Manager Manufacturing Engineering) en en loopbaanadviseur Kim van MEPD.

Ontwikkeling draagt merkbaar bij aan positief imago

Vera Theunissen studeerde drie jaar geleden af binnen Marel op het thema Duurzame Inzetbaarheid. Met de uitkomsten van haar onderzoek, werd een breed duurzaam inzetbaarheidsprogramma ontwikkeld genaamd ‘Samen Sterk’, gericht op gezondheid, ontwikkeling, veiligheid en balans. Voor de pijler ontwikkeling was MEPD de aangewezen partij om Marel te ondersteunen en medewerkers te begeleiden.

Nuchter en praktisch, dat past bij ons

‘Wij hadden in MEPD al een prettige samenwerkingspartner voor loopbaan- en tweede spoortrajecten’, vindt Vera. ‘Voor ons was het vanzelfsprekend om de pijler ontwikkeling deels bij MEPD neer te leggen. De nuchterheid en praktische aanpak past goed bij ons. Medewerkers, die bijvoorbeeld bij ons aankloppen met de vraag, dat ze wel iets anders willen binnen Marel, maar niet goed weten wat, verwijzen we door naar MEPD. Dat is misschien in eerste instantie wat teleurstellend voor de medewerker; zij hopen op een directe oplossing van ons. Maar zij zullen zelf moeten gaan onderzoeken wat ze willen, leuk vinden en welke richting bij hen past. Gelukkig krijgen we vaak achteraf van hen terug hoe waardevol het traject geweest is, dat het hen veel gebracht heeft.

Onbenut potentieel naar boven halen

Dan kunnen we samen gaan kijken wat de mogelijkheden zijn binnen Marel. We beloven geen posities, maar we beloven wel uitdagingen. Welke we vast kunnen leggen in een persoonlijk ontwikkelplan. Dat kunnen ontwikkelacties zijn in de vorm van trainingen, maar ook meedraaien op projecten van hun interesse of andere afdelingen. We willen hard lopen voor onze mensen, maar verwachten wel een proactieve houding van henzelf. Hoewel we inmiddels ook wel kijken hoe we de minder actieve mensen kunnen stimuleren om over ontwikkeling na te denken. Soms zien we onbenut potentieel en dan is het toch fijn om dat naar boven te halen en in te kunnen gaan zetten.

Echt iets betekenen voor mensen

Zelf vind ik het mooiste, dat je écht iets kunt betekenen voor mensen. Op individueel niveau worden mensen aan het denken gezet en geactiveerd. Een geweldig voorbeeld is een dame op onze R&D afdeling. Zij had twijfels of dit het voor haar is. Na een traject bij de MEPD bleek dat ze zich meer met mensen bezig wil houden en ze interesse had in het HR-vak. Bij ons was er geen HR-functie vacant. Ze besloot om te vertrekken om een HR-studie op te gaan pakken. Inmiddels is ze weer terug bij Marel op een vrijgekomen HR-functie. Soms is het zo jammer, dat je iemand moet laten gaan, maar dan is het ook gewoon niet houdbaar. En soms moet het dan toch zo zijn, dat mensen weer terugkomen. Dan doe je het als werkgever ook heel goed, lijkt mij.

Ontwikkeling draagt merkbaar bij aan positief imago

Naast het feit dat we op deze manier onze mensen gemotiveerd houden om zich te blijven ontwikkelen, draagt ontwikkeling ook bij aan een positief imago.

Het zingt rond, dat we een goede werkgever zijn en doorgaans wordt er positief over ons gesproken. Dat willen we graag zo houden en daar blijven we ons voor inzetten!,’ eindigt Vera lachend.

Lees het interview met Lucas over zijn ontwikkeladvies

Lees het hele interview met Kim over de ontwikkeltrajecten binnen Marel

Deel dit artikel
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Gerelateerd nieuws

Blijf op de hoogte

De wereld verandert snel. Techniek en de manier waarop we samenwerken ontwikkelen zich in hoog tempo. Wij houden het voor je bij. Schrijf je nu in voor maximaal 1 digitale nieuwsbrief per maand, met voor jou relevante informatie.