Drieluik Marel
“Samen sterk in ontwikkeling” | Lucas

Marel is wereldleider in het transformeren van de manier waarop voedsel wordt verwerkt: Ofwel ondersteuning van de productie van kwalitatief hoogstaand, veilig en betaalbaar voedsel door software, diensten, systemen en oplossingen te leveren aan de vis-, vlees- en pluimvee- verwerkende industrie. Binnen Marel werken 7000 mensen, die zich elke dag inzetten om het beste uit zichzelf te halen. Dit wordt enorm gestimuleerd door Marel. Hoe?

Dat lees je in onderstaande drieluik: Gesprekken met Vera (HR business Partner), Lucas (Manager Manufacturing Engineering) en en loopbaanadviseur Kim van MEPD.

Bedrijf en medewerker blijven in beweging

Lucas Walraven werkt als Manager Manufacturing Engineering bij Marel, waar hij drie jaar geleden begon in de rol als Manager Assembly. Deze mooie stap was onder andere mogelijk, vanwege thema’s als ‘Samen sterk in Ontwikkeling’, die Marel regelmatig op het programma zet. Een ontwikkeltraject bij MEPD was hier onderdeel van en bevestigde de keus om voor deze nieuwe functie te gaan.

Aandacht voor gezondheid en ontwikkeling

‘Marel is een leuk en groot bedrijf met veel mogelijkheden,’ vertelt Lucas. ‘Dat heb ik zeker meegenomen in mijn keus om hier drie jaar geleden te gaan werken. Er wordt veel aandacht besteed aan thema’s als gezondheid en ontwikkeling. Zo blijft het bedrijf én de medewerker in beweging. Ik heb me vorig jaar aangemeld voor een ontwikkeltraject van MEPD. Ik was bijna klaar met mijn master en begon me al een beetje af te vragen wat mijn volgende stap zou worden binnen Mare.

Ontwikkeltraject is een soort van herijken

Tijdens het ontwikkeltraject heb ik samen met Kim gekeken naar de mogelijkheden. Ik heb een assessment gedaan, dat is dan toch een soort van herijken. Ook de 360 graden feedback was interessant. Geen grote verrassingen, maar wel goed om zowel mijn sterke punten weer scherp te hebben als ook mijn uitdagingen. Ik ben een bouwer. Hou van mensen bij elkaar brengen, van uitdagingen en vernieuwingen. Het moet in elk geval niet saai worden. Tijdens het traject kwam de vacature van Manager Manufacturing Engineering voorbij. Het is een dynamische rol en je bent continue bezig met processen verbeteren. Ik zag dat wel zitten!

Geen betere voorbereiding kunnen wensen

Met Kim heb ik de sollicitatiegesprekken voorbereid. Met de input, die ik had gekregen uit het assessment en de 360 graden feedback, had ik me geen betere voorbereiding op de gesprekken kunnen wensen. Het gaf rust en zekerheid. De opbouw en de timing van het traject was precies goed voor mij. Het is mooi dat Marel deze mogelijkheid biedt. Zij binden op deze manier mensen aan het bedrijf. En ik zal altijd eerst intern kijken wat de opties zijn. Lijkt me win-win,’ aldus Lucas.

Deel dit artikel
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Gerelateerd nieuws

Blijf op de hoogte

De wereld verandert snel. Techniek en de manier waarop we samenwerken ontwikkelen zich in hoog tempo. Wij houden het voor je bij. Schrijf je nu in voor maximaal 1 digitale nieuwsbrief per maand, met voor jou relevante informatie.