Drieluik Marel
“Samen sterk in ontwikkeling” | Kim

Marel is wereldleider in het transformeren van de manier waarop voedsel wordt verwerkt: Ofwel ondersteuning van de productie van kwalitatief hoogstaand, veilig en betaalbaar voedsel door software, diensten, systemen en oplossingen te leveren aan de vis-, vlees- en pluimvee- verwerkende industrie. Binnen Marel werken 7000 mensen, die zich elke dag inzetten om het beste uit zichzelf te halen. Dit wordt enorm gestimuleerd door Marel. Hoe?

Dat lees je in onderstaande drieluik: Gesprekken met Vera (HR business Partner), Lucas (Manager Manufacturing Engineering) en en loopbaanadviseur Kim van MEPD.

Altijd bezig met een toekomstplan

MEPD verzorgde als samenwerkingspartner van Marel al jaren de loopbaan- en tweede spoortrajecten. Sinds het inzetten van het duurzaam inzetbaarheidsprogramma ‘Samen Sterk’ ondersteunt MEPD Marel en medewerkers structureel op ontwikkelvlak. Kim begeleidt in haar rol als loopbaanadviseur meerdere mensen bij loopbaan vraagstukken die leven onder de mensen. Een opvallend verschijnsel binnen Marel? De mensen zijn altijd bezig met een toekomstplan.

Hoge verwachtingen van zichzelf

‘Wat me opvalt binnen Marel zijn de hoge verwachtingen die medewerkers van zichzelf hebben, geeft Kim aan. ‘Ze zijn zó ontzettend eager om toekomstplannen te maken; bang om stil te staan. Ze tonen zelfinitiatief en ondernemen zelf actie om met een ontwikkeltraject te starten. Vaak omdat ze iets anders willen, maar (nog) niet goed weten wat dat moet zijn. Door de vele mogelijkheden die er zijn bij Marel is het soms ook wat lastig om een goede keus te maken voor een vervolgstap.

Ontwikkeltraject als katalysator

En daar gaan we natuurlijk wèl bij stil staan. Tijdens het traject bespreken we interesses en ideeën die passen bij hun loopbaan. Een assessment of gedrag-drijfverenscan geeft soms heel nieuwe inzichten, maar vaak is het een bevestiging van wat ze al wisten. En het mooie daarvan is, dat het net het zetje is dat ze nodig hebben. Bovendien boost het hun zelfvertrouwen. Nieuwe mogelijkheden dienen zich dan ook best vaak aan tijdens het traject. Ineens klopt het plaatje dan. Wat dat betreft kun je het ontwikkeltraject zien als een katalysator.

Een groot gevoel voor verantwoorlijkheid

Door te gaan praten met collega’s van andere afdelingen, leren ze het bedrijf beter kennen, de verschillenden afdelingen én de collega’s. Bovendien worden ze zelf ook zichtbaarder binnen de organisatie en zijn ze beter in beeld wanneer er functies vrijkomen. Het mes snijdt dan aan twee kanten. Mede door de ontwikkeldrang ontstaat er een groot gevoel van verantwoordelijkheid en mogelijkheden. Dit is goed merkbaar op de werkvloer. En daarmee ontstaat er een geweldige ontwikkelcultuur, waar zowel het bedrijf als de mensen de vruchten van plukken,’ aldus Kim.

Deel dit artikel
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Gerelateerd nieuws

Blijf op de hoogte

De wereld verandert snel. Techniek en de manier waarop we samenwerken ontwikkelen zich in hoog tempo. Wij houden het voor je bij. Schrijf je nu in voor maximaal 1 digitale nieuwsbrief per maand, met voor jou relevante informatie.