Werken aan vitaliteit
bij Alfen, juist nu!

Tjitske Lambeck is werkzaam als Manager HR bij Alfen in Almere, de specialist in slimme energieoplossingen, waaronder transformatorstations, laadpalen en energieopslagsystemen. Een groeiende organisatie in de techniek. Voldoende uitdagingen voor Tjitske en haar team om mensen te werven, op te leiden én te behouden. Plus in deze Coronatijden ook oog houden voor het welbevinden van de medewerker en zijn/haar vitaliteit. Extra reden om de medewerkers een workshop ‘Werken aan Vitaliteit’ aan te bieden.

Continue bezig met werven

‘Drie jaar geleden begon ik bij Alfen om onder andere de verwachtte snelle organisatiegroei te kunnen faciliteren,’ geeft Tjitske aan. ‘Het werven van technische mensen is en blijft een uitdagende klus. Gelukkig hebben we een eigen bedrijfsschool voor MBO-scholieren voor diverse niveaus. Deze hebben we de afgelopen periode verder uitgebouwd, onder andere door twee keer per jaar een instroommoment te creëren. Ook zijn we bezig om de aansluiting tussen de theorie en de praktijk goed bij elkaar aan te laten sluiten. 

Én ontwikkelen

Daarnaast zijn we continu bezig met het ontwikkelen en opleiden van onze medewerkers. We willen ze goed inwerken en opvangen door het geven van introductietrainingen. Ook geven we diverse vervolgtrainingen om hun ontwikkeling te borgen. Zowel technisch inhoudelijk als op het gebied van vaardigheden. Zo bieden we bijvoorbeeld communicatie- en feedback trainingen aan, zijn we bezig met training voor onze leidinggevenden en ook een C++ training voor R&D-medewerkers. We zijn hierbij ook bezig om e-learning in te zetten via oZone, het leerplatform van het A&O fonds in de Metalektro.

Mensen van vandaag zijn de mensen van morgen

We willen in onze mensen blijven investeren. We hebben een zeer divers personeelsbestand. Zo vieren we in één maand het 50 jarig jubileum van de ene medewerker én zijn er anderzijds weer medewerkers die dezelfde maand bij ons in dienst treden. We proberen mensen te vinden die zich willen ontwikkelen. Die zich afvragen wat er binnen de organisatie nog meer interessant is. Niet alleen nu, maar ook voor de toekomst. We doen hierbij zeker een beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel van de medewerker zelf. Eigen initiatief is bij ons wel een voorwaarde

Handvatten aanreiken met de workshop vitaliteit

De workshop werken aan vitaliteit van MEPD hebben we de afgelopen maanden een 2-tal keren aangeboden op vrijwillige basis. MEPD kennen we al van bijvoorbeeld coachingstrajecten. Juist nu in deze coronatijd merken we dat we onze medewerkers willen prikkelen met ‘plezier in het leven én in het werk’. De werkdruk neemt toe in combinatie met het thuiswerken. Mensen krijgen een wat korter lontje. Dat werkt niet alleen thuis door, maar ook op de werkvloer.

Door het inzetten van deze workshop ontstaat er toch meer bewustwording. Over het omgaan met de werkdruk, over een gezonde leefstijl en hoe je hier zelf invloed op kunt uitoefenen. Zo zagen we tijdens de workshop, dat mensen het prettig vinden om te merken dat ze niet de enige zijn die worstelen met bepaalde onderwerpen. Ze gaven elkaar tips hoe hiermee om te gaan.

Plezier in het werk. Plezier in het leven.

Deze tijd is al lastig genoeg. We zien, vooral bij onze jonge medewerkers, dat ze het zwaar hebben zonder de sociale contacten. Voor deze groep willen we handvatten aanreiken hoe ze toch goed deze periode kunnen rollen. Over uitdagingen gesproken, deze zijn er volop,’ aldus Tjitske.

 

Ik wil meer weten over vitaliteit en inzetbaarheid.

Ik wil contact over dit onderwerp.

Deel dit artikel
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Gerelateerd nieuws

Blijf op de hoogte

De wereld verandert snel. Techniek en de manier waarop we samenwerken ontwikkelen zich in hoog tempo. Wij houden het voor je bij. Schrijf je nu in voor maximaal 1 digitale nieuwsbrief per maand, met voor jou relevante informatie.