Gedragsverandering door TOP
binnen ACTronics

Niek Bragt is commercieel manager bij ACTronics. Sinds enige maanden wordt het teaming programma ingezet bij ACTronics. Lees hieronder zijn ervaring én de directe resultaten over het inzetten van teaming voor medewerkers.

Snelle groei, grote stappen

Wanneer je als bedrijf snel groeit, neem je ook grote stappen in je ontwikkeling. Hierbij gaat de aandacht uit naar meters maken en bedrijfs- en kwaliteitsprocessen implementeren. Beslissingen, voornamelijk gemaakt vanuit commerciële gronden. Deze sterke groei en focus op vernieuwing zorgde ook voor de noodzaak om de medewerkers hierin mee te nemen.

Van individueel- naar groepsdenken

Een collectieve gedragsverandering van individueel naar groepsdenken is geen eenvoudige opgave. Al doen veel bedrijven het voorkomen als de normaalste zaak van de wereld. Om dit proces goed te begeleiden, hebben we in MEPD een partner gevonden. Ondanks de niet heel concrete opgave en onze scepsis tegenover “zweverige sessies” hebben we ons door MEPD laten overtuigen om gewoon te beginnen en gedurende het proces het traject vorm te geven. Een onwennige stap. Als technisch bedrijf ben je gewend om eerst je plannen in kaart te brengen, voordat je ze uitvoert. Ons vertrouwen in MEPD is echter volledig terecht gebleken.

In no-time vertrouwens gewonnen

De kennis en vooral kunde op het gebied van persoonlijk- en teamontwikkeling die MEPD tentoonstelde, gaf al na twee sessies resultaat! De combinatie van een goed opgezet programma en de ervaren en toegankelijke coaches hebben in no-time het vertrouwen van onze medewerkers gewonnen. Hierdoor kon direct ingezet worden op verbetering.

Professionalisering door kennis

We zien dat onze organisatie professionaliseert. Niet alleen in kennis van onze materie, maar vooral door de kennis die men nu van elkaar heeft. Onze teams werkten al samen op basis van de individuele kennis. Nu werken ze als één geheel met hetzelfde doel en vooral het hetzelfde gevoel. MEPD is onderdeel geworden van onze ambitie.

Deel dit artikel
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Gerelateerd nieuws

Blijf op de hoogte

De wereld verandert snel. Techniek en de manier waarop we samenwerken ontwikkelen zich in hoog tempo. Wij houden het voor je bij. Schrijf je nu in voor maximaal 1 digitale nieuwsbrief per maand, met voor jou relevante informatie.