Van werk naar
werk geholpen!

Interview Mariëlle van der Meché

Group 4993

Nieuws

Mariëlle van der Meché werkt sinds 4,5 jaar als HR adviseur bij PM Aerotec BV – PM Precision BV: Een precisie metaal productiebedrijf voor de luchtvaart, ruimtevaart en defensie. Er wordt gewerkt vanuit drie vestigingen, waarvan twee in Hengelo en één in Almere. Op dit moment wordt er veel geproduceerd voor de militaire tak. Maar vanwege de coronacrisis wordt de burgervaarttak in Almere geraakt. Er moet afscheid genomen worden van drie medewerkers. Eéntje daarvan is Tamara; ze komt bij MEPD West in een outplacement traject van drie maanden.

MEPD is een bekende partij voor me

‘Ik ken MEPD al jaren,’ vertelt Mariëlle. ‘Bij netwerkgroepen komen we elkaar tegen en wanneer wij op zoek zijn naar nieuwe medewerkers maken we gebruik van de inleenconstructie van MEPD. Ik ken de mensen van MEPD en ben daar altijd goed over te spreken. Dit is nu voor het eerst dat we via MEPD gebruik maken van een outplacement traject. En ook hier heb ik weer een prettige ervaring op gedaan. Het traject verliep aanvankelijk wat lastig, maar door dit open en eerlijk te bespreken, werd het direct goed opgepakt en bijgestuurd. En zo heeft elk verhaal twee kanten.

Jammer om afscheid te nemen van een vrouw in de techniek

Tamara (32 jaar) was bankwerker/monteur bij onze vestiging in Almere. Ze was 2 jaar eerder in dienst gekomen bij ons. Daarvoor was ze dierenverzorgster, maar kon er geen werk in vinden. Ze stond open om omgeschoold te worden tot bankwerker. Dat beviel haar heel goed en ze had er ook feeling voor! Heel jammer om afscheid te moeten nemen van deze vrouw in de techniek. Het ging al een tijdje niet goed in Almere en dat was ook bekend bij de mensen.

Teleurgesteld én opgelucht

De leidinggevende had een open gesprek met Tamara en legde de situatie uit. Ze was teleurgesteld, maar ook opgelucht dat een outplacement traject onderdeel is van haar VSO. We wilden haar graag helpen naar een nieuwe baan, dat had ze verdiend. Mede door een verandering in haar persoonlijke situatie wilde ze zelf ook op zoek gaan naar een andere baan, omdat de reistijd haar teveel werd.

Beiden happy met de begeleiding

Joost werd haar loopbaancoach en hielp haar op weg naar een nieuwe baan. Met een goed cv en een zelfverzekerde houding ging ze het sollicitatiegesprek in bij een bedrijf uit haar eigen netwerk. Dat gesprek verliep heel goed. Ze is in januari begonnen! Wederom bij een technisch bedrijf in een iets andere rol, namelijk planning en voorraad. Ze is heel happy met de begeleiding vanuit MEPD. En ik kan niet anders zeggen, dan dat ik dat ook ben! 

Een meedenkende partij gedurende het traject

MEPD is een meedenkende partij; de tips die we kregen gedurende het gehele traject, heb ik zeer gewaardeerd. Mocht er in de toekomst weer iets zijn, ook op ontwikkelvlak, dan ga ik MEPD zeker weer inschakelen,’ aldus Mariëlle.

Deel dit artikel
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Gerelateerd nieuws

Blijf op de hoogte

De wereld verandert snel. Techniek en de manier waarop we samenwerken ontwikkelen zich in hoog tempo. Wij houden het voor je bij. Schrijf je nu in voor maximaal 1 digitale nieuwsbrief per maand, met voor jou relevante informatie.