Alles wat je wilt weten van die
starter op de arbeidsmarkt
Jork liggend2

Alles wat je wilt weten van die jonge starter op de arbeidsmarkt: Hoe heeft hij zijn zoektocht naar een baan ervaren, hoe sloot de opleiding aan op de baan, wat zijn de wensen en behoeften van deze jonge medewerker, hoe ziet hij de samenwerking met de andere collega’s en welk effect heeft Corona op de (leer- en werk)ervaring?

Vragen die ik voorleg aan Jork, oud-stagiair  MEPD en inmiddels medewerker bij CompetenSYS. Een organisatie, die gemeentes, SW- en werkbedrijven helpt om mensen nóg beter te leren kennen, waardoor zij sneller en makkelijker een passende baan vinden. Maak kennis met Jork!

Opleiding en stage, zo waardevol

‘Tijdens mijn opleiding Toegepaste Psychologie ben ik stage gaan lopen bij MEPD,’ vertelt Jork. ‘Ik zie dat zelf als een zeer waardevolle en leerzame periode in mijn leven. Zowel voor mijn persoonlijke ontwikkeling als loopbaanoriëntatie. Ik heb mensen getest en gesprekken gevoerd én vooral geleerd om een eigen stijl te ontwikkelen. Daarnaast zag ik hoe anderen verbinding leggen in gesprekken door eigen voorbeelden te geven. Dit is een belangrijk ingrediënt geworden van mijn huidige, eigen gespreksstijl. Ik geeft iets van mezelf en krijg daar vertrouwen en een fijn gesprek voor terug. Dat geeft mij een goed gevoel!

Stage, dé opstap naar werk

Door mijn stage wist ik beter welke organisatie goed bij mij zou passen én ook welk type werk. Wat dat betreft was mijn stage voor mij een essentiële opstap naar mijn eerste baan. De zoektocht naar deze baan heeft al met al twee maanden geduurd. Ik zocht een functie waarin ik mijn analytische vaardigheden kan gebruiken, evenals mijn sociale vaardigheden. Bovendien wil ik mensen verder helpen bij werk. De baan bij CompetenSYS, waarop ik ging solliciteren, paste dan ook bij me. De gesprekken gingen goed en ik kon én durfde mezelf te zijn. Dat is heel belangrijk voor mij. Ik was de jongste (25 jaar) toen ik binnenkwam bij CompetenSYS. De eerste paar gesprekken met cliënten deed ik samen met een collega, maar na een aantal keren, stond ik er alleen voor. Dit vond ik in het begin best spannend en daar ontstonden ook wel even vertwijfelende gedachten, maar inmiddels heb ik het zelfvertrouwen gekregen dat ik me wel weet te redden.  

Tips voor een nóg betere samenwerking

De samenwerking met de andere collega’s verliep vanwege corona wel wat ‘gek’. Je zag elkaar niet en er was minder ruimte voor de natuurlijke sociale praatjes om elkaar beter te leren kennen. De gesprekken verliepen eerst telefonisch of online, waardoor je mensen toch niet écht leert kennen. Gelukkig hebben we elkaar inmiddels regelmatig in levende lijve kunnen zien, dit komt de onderlinge binding ten goede. Het mooie van onze organisatiecultuur vind ik, is dat we fouten mogen maken. Je wordt er niet direct op afgerekend. Sterker nog, ze komen voor je op en gaan voor je staan. Ik voel me hierdoor gesteund door collega’s en kan/mag altijd gebruik maken van hun expertise. Andersom vind ik het leuk dat ik af en toe ook gepolst word over bijvoorbeeld de manier van rapporteren of over de kwaliteit. Ik denk graag mee en wil van betekenis zijn.

Regelmatig intervisie met focus op inhoud en proces, samenwerken aan projecten en betrokken worden bij het organiseren van leuke activiteiten, ik denk dat dergelijke elementen belangrijk zijn om je als jonge starter betrokken en verbonden te voelen aan een organisatie. Tot nu heb ik het meest geleerd bij momenten van samenwerking met collega’s, bijvoorbeeld bij het inwerken of bij het aanleren van een nieuwe taak. Je ziet en hoort letterlijk hoe iemand iets aanvliegt. Mijn drijfveer om kennis op te doen en toe te passen in de praktijk, komt dan goed tot uiting.

Mijn wensen en behoeften

Wat ik belangrijk vind binnen een organisatie zijn de volgende aspecten:

  • Een veilige omgeving, waarin ik kan zijn wie ik ben en ik het vertrouwen krijg om mijn werk te doen op een manier die bij mij past.
  • Een wij-cultuur. Ik vind het belangrijk om onderdeel uit te maken van het geheel.
  • De onafhankelijkheid en vrijheid om de gesprekken te voeren, zoals ik denk dat het goed is én ook past bij mijn manier van doen.
  • Zekerheid; ik vaar wel bij een rustige en tevreden omgeving.
  • Uitgedaagd en geprikkeld worden. Wanneer ik in aanraking komt met een leuke nieuwe taak, benadruk ik graag dat ik deze taak vaker zou willen doen. Daardoor ga ik me nu ook bezig houden met certificeringen (de kwaliteit ervan). Leuk deze aanvulling en zeker ook qua afwisseling.

Contact leidinggevende

Mijn leidinggevende polste in het begin regelmatig hoe het met me ging, en wat er beter of anders zou kunnen. Gaandeweg is dit steeds minder vaak gebeurd, omdat ik mezelf steeds beter kan redden. Maar als er iets is dan weet ik dat er ruimte is om dit aan te geven. Dat vind ik fijn en dat biedt mij ook de kans me te ontwikkelen in het durven grenzen aangeven en voor mezelf opkomen, hoe lastig ik dat misschien ook zal blijven vinden,’ aldus Jork.

Deel dit artikel
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Gerelateerd nieuws

Blijf op de hoogte

De wereld verandert snel. Techniek en de manier waarop we samenwerken ontwikkelen zich in hoog tempo. Wij houden het voor je bij. Schrijf je nu in voor maximaal 1 digitale nieuwsbrief per maand, met voor jou relevante informatie.