Binnen HGG staan
medewerkers en hun passie voorop

Lisa Hoogeveen is HR-advisor in Wieringerwerf bij HGG: Masters in 3D profileren.* Wereldwijd werken circa 120 professionals bij HGG. Met allemaal een grote passie voor innovatie, samenwerken én denken in mogelijkheden. De medewerkers staan voorop. Opleiden en ontwikkelen is dan ook een belangrijk speerpunt binnen de International. Tot groot genoegen van de HR-Advisor.

In mogelijkheden denken

‘Ik werk sinds 2018 met veel plezier voor HGG,’ geeft Lisa aan. ‘Toen werd er al aandacht besteed aan het ontwikkelen van medewerkers. Nu is er nóg meer mogelijk. Eigenlijk vooral sinds ik heb ontdekt hoeveel subsidies er beschikbaar zijn in de techniek. Dan ga ik wel in mogelijkheden denken! Zo heeft 80% van onze medewerkers het afgelopen jaar een cursus, training of loopbaantraject gevolgd. Op vrijwillige basis natuurlijk. Het gaat erom dat de mensen intrinsiek gemotiveerd zijn om te groeien, om iets te leren. Ik stel dan ook altijd de vraag: Wat wil jij?

Medewerkers die niet meer op de juiste plek zitten

Ik kwam in aanraking met MEPD vanwege een medewerker, die we naar ander werk wilden begeleiden: een Van Werk naar Werk traject. Vanuit A&O-subsidies kon ik kiezen uit enkele bureaus. Joost van MEPD kwam langs en dat klikte gewoon. Het was inspirerend; hij is een fijne sparringspartner. Sindsdien heeft MEPD nog een aantal medewerkers in trajecten naar nieuw werk begeleid. Hoewel ik weet, dat deze mensen niet meer op de juiste plek zitten, voelen zij dat zelf vaak nog niet zo. Ze zijn verdrietig en van slag. Ik vind het dan heel fijn, dat ik hen een traject kan aanbieden. Zodat ze weer een kant op gaan, die beter bij hun past. En hopelijk ervaren zij dat dan zelf ook.

Wat past nu echt bij mij?

Ook maak ik bij MEPD gebruik van coachingstrajecten voor medewerkers. Soms weet een medewerker niet meer waar hij precies staat. Of is een medewerker zoekend; wat past nu echt bij mij. In deze situaties stimuleren we hen om gebruik te maken van een loopbaantraject. Om nog meer in hun kracht te komen. Bovendien is het fijn, dat er iemand naar je luistert. Iemand die je handvatten aanreikt en weet wat je nodig hebt om verder te kunnen groeien. Een persoonlijkheidstest of competentietest geeft zoveel duidelijkheid.

Mensen helpen om werkgelukkig te zijn

Worden deze personen dan weer gelukkiger in het werk, in onze organisatie én gewoon in het algemeen, dan ben ik ook blij. Je kunt wel zeggen dat dat mijn passie is: Ik wil mensen helpen om werkgelukkig te zijn. Als ik dan de passie terug zie bij de medewerkers, dan wil ik veel voor ze doen!’ aldus Lisa.

*3D Profilering is een geautomatiseerd proces dat driedimensionale vormen snijdt in metalen buizen, balken en andere profielen: Ze ontwerpen en maken machines, maar dan meer aan de software-kant.

Deel dit artikel
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Gerelateerd nieuws

Blijf op de hoogte

De wereld verandert snel. Techniek en de manier waarop we samenwerken ontwikkelen zich in hoog tempo. Wij houden het voor je bij. Schrijf je nu in voor maximaal 1 digitale nieuwsbrief per maand, met voor jou relevante informatie.