Yes! Een nieuwe toekomst
na ontslag

Als lid van de OR zag Trudie al een tijdje de geplande reorganisatie aankomen. De plannen voor het verplaatsen van de productie kreeg ze vanaf het begin mee. Een jaar geleden werden de plannen gepresenteerd en enige tijd daarna hoorde ook Trudie dat ze boventallig was verklaard. Haar werk op de afdeling supply chain kwam te vervallen. Het was even schakelen, maar de knop ging heel snel om: Er is een leven na dit bedrijf.

Je bent niet meer nodig…

‘Ik wist al langere tijd, dat er grootse veranderingen aan zaten te komen. Ergens werd ik er onrustig van, ik kon er met niemand over praten. Maar het grote voordeel was ook, dat ik al een jaar kon nadenken over mijn toekomst. Tijdens lunchwandelingen met mijn man hadden we regelmatig gesprekken over ‘wat wil ik straks gaan doen’ en ‘wat past bij mij’. Het moment dat het ontslag kwam, raakte het mij verrassend genoeg toch nog. Het gevoel van ‘je bent niet meer nodig’ overheerste. Maar ik ben naar huis gegaan en de knop ging om. Al vrij snel kwam de gedachte: ‘Yes, een nieuwe toekomst, interessant!’

Ik zag én zie het als een groot kado

Ik ben positief van aard en niet iemand die snel bij de pakken neer gaat zitten. Daarnaast had ik ook het gevoel, dat ik was ingedut in mijn werk. Nu lag alles weer open en zag ik ook weer de mogelijkheden. Dat mij dit overkwam, voelde en voelt nog steeds als een groot kado. De deur stond een klein beetje open en ik heb ‘m wagenwijd opengegooid. Mijn eigen geluk, dat bepaal ik zelf. Te lang heb ik dat laten afhangen van een werkgever, die ik ontgroeid was. Nu zie ik in, dat ik het zelf heb laten gebeuren. Zover laat ik het nooit meer komen. Ik wil met plezier werken en mezelf blijven ontwikkelen. Zelf de regie pakken, geeft heel veel energie. Het voelt of ik een tweede jeugd tegemoet ga.

Ik geloof in jou

Het outplacement traject gaf mij het vertrouwen me te begeven op een vlak waarmee ik minder goed bekend was: namelijk solliciteren. We hebben mijn sterke en zwakke punten in kaart gebracht en sollicitatiegesprekken geoefend. De bevestiging van mijn coach Marleen was precies wat ik op dat moment nodig had: ‘Focus op je kwaliteiten, je straalt het uit en ik geloof in jou.’ Dat geeft een goed gevoel en maakte mijn hoofd weer fris. Precies de detox die ik nodig had. Ik had een sollicitatiegesprek voor de functie medewerker douane. Heel pittig, maar ook heel prettig. Ik werd ’s middags al gebeld, dat ik doorging naar de volgende ronde. Een assessment maakte deel uit van de procedure, maar ook hieruit bleek mijn geschiktheid voor de functie! Op 1 mei ga ik starten in deze functie. Wat een droomscenario.

Fantastisch uitgepakt

Ik kreeg een zetje om verder te gaan. Die kans heb ik met beide handen gegrepen. Ik heb mezelf weer ontdekt. Ik ben weer fris in mijn hoof. Ik heb een nieuwe baan bij een werkgever die potentie ziet in mij en in mij wilt investeren. Ik kan niet anders zeggen, het heeft voor mij fantastisch uitgepakt,’ aldus Trudie.

Deel dit artikel
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Yvonne Oldenhof

Loopbanadviseur

Wat mij voldoening geeft is medewerkers bewust maken van hun talenten. Hierdoor kunnen zij er weer met enthousiasme over spreken. Ik geloof namelijk oprecht in de (veer)kracht van ieder mens!