Wie zit er nu op
mij te wachten?

Harry is een deelnemer in een outplacement traject. Nadat hij 33 jaar werkzaam was binnen een organisatie, hoorde hij dat zijn functie niet meer paste en ging vervallen. Hij werd vrijgesteld van werk en kwam in het outplacementtraject bij adviseur Jan Rozema. 

Een voorgevoel

‘Na de zomervakantie werd ons medegedeeld, dat er een reorganisatie zou plaatsvinden. Dat was ook wel begrijpelijk gezien de enorme omzetdaling. Hierdoor zouden ongeveer 100 FTE afgebouwd moeten worden. 1 november 2019 was het zover. Ik had een voorgevoel dat het voor mij mis zou gaan. Mijn vrouw was ’s morgens verbaasd dat ik zo laat naar mijn werk ging. Ik antwoordde, dat ik zo maar eens vroeg thuis kon zijn. En dat klopte dus ook. Ik was om 13.15u weer onderweg naar huis. In de wetenschap dat mijn functie niet meer paste in de nieuwe organisatiestructuur en daardoor was opgeheven. Ik werd direct vrij gesteld van werk.

Een dienstverband van 33 jaar

Gelukkig kwam ik er snel achter dat ik, met mijn dienstverband van 33 jaar, er financieel aardig uit kwam. Ik zou het redelijk kunnen uitzingen tot aan mijn pensioen. Na een weekje thuis ben ik mijn zoon gaan helpen. Hij kon een grote opdracht aannemen. Ik kon hem hierbij mooi gaan helpen, ik had de tijd wel. Mijn zoon heeft een catering bedrijf voor bouwprojecten waar hij de mensen die daar werken van eten en drinken voorziet. Ik was gelijk zeven dagen per week voor hem op pad.

Aan de slag met mijn cv en motivatie

Door mijn ontslag kwam ik ook in een outplacementtraject bij MEPD. Jan Rozema werd mijn aanspreekpunt. Hij heeft mij wegwijs gemaakt in het solliciteren. Doordat ik veel vrije tijd kon steken in de ondersteuning van de bedrijfsactiviteiten van mijn zoon was ik nog niet echt bezig met het zoeken naar een andere baan. Maar Jan tipte mij regelmatig over leuke functies. Hierdoor ging ik zelf ook weer rondkijken. En kwam de functie van sales engineer tegen. De vacaturetekst leek wel voor mij geschreven! Ik voldeed aan bijna alle criteria. Samen met Jan hebben ik mijn cv geperfectioneerd en een goede motivatiebrief geschreven. Op die brief kreeg ik al een dag later een reactie. Met de mededeling dat deze vacature door een interne kandidaat werd ingevuld. Maar de HR-dame zou het toch prettig vinden om met mij een kopje koffie te drinken.

Van een kop koffie naar een baan

Nadat ik mijn verhaal en motivatie had gedaan om weer aan het werk te gaan, gingen we uit elkaar. Ze ging mijn verhaal bespreken met de sales manager. Binnen 14 dagen zou ik een terugkoppeling krijgen. De volgende dag kreeg ik al een uitnodiging voor het gesprek met de sales manager. Na een gesprek van een uur gaf hij aan dat hij mijn senioriteit en ervaring graag wilde toevoegen aan zijn team. De dag erop had ik een mooie aanbieding, waarop ik uiteraard positief heb gereageerd.

Als de corona crisis niet te veel beperkingen oplegt*, start ik per 1 mei 2020 bij mij nieuwe werkgever. Zelfs voordat 1 juni mijn dienstverband zou eindigen. Eén sollicitatie én 100% score, ongelooflijk!’

Helaas gooide Corona wél roet in het eten

*Harry kreeg te horen, dat wanneer de omstandigheden zouden verbeteren, hij weer benaderd zou worden door het bedrijf. Eind januari 2021 kregen we een bericht van Harry, dat hij goed nieuws heeft!

‘Gezien de huidige maatschappelijke problemen had ik daar geen rekening meer mee gehouden en had mij min of meer neer gelegd bij het feit dat het vinden van een baan inmiddels een utopie was geworden. De huidige arbeidsmarkt en mijn leeftijd droegen daar zeker aan bij. Maar ondanks de crisis ben ik gisteren toch alsnog aangenomen voor de functie die toen niet doorging. Er moet nog even worden onderzocht worden hoe ik kan starten want bijna iedereen werkt thuis, het streven is 1 maart. Ik ben er erg blij mee want het is het bedrijf sluit helemaal aan op mijn kennis en ervaring. Het ligt zelfs op fiets afstand, in een heel nieuw bedrijfspand dat in juli 2020 in gebruik genomen is.

Ik had het niet mooier kunnen krijgen. Alleen mijn zoon moet op zoek naar vervanger, want daar was ik inmiddels aardig druk voor. Dat komt wel goed heeft hij aangegeven,’ aldus Harry.

Deel dit artikel
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter