Wie ben ik eigenlijk
zonder baan?

Guido gaf leiding aan een team van 37 mensen bij een groot elektrotechnische bedrijf in de randstad. Bij een reorganisatie ving hij ‘zijn mensen’ op, nadat ze aangezegd waren. Mensen met lange dienstverbanden. Zij waren vrij gesteld van werk en moesten noodgedwongen op zoek naar een nieuwe baan. Dat hakte er flink in. Tot hij zelf ook te horen kreeg, dat er geen plek meer voor hem was. De klap kwam hard aan.

Hetzelfde doel, hetzelfde verdriet

‘Ik ben nooit eerder ontslagen,’ vertelt Guido. ‘Ik had dan ook geen idee hoe een outplacement traject eruit ziet. Ik voelde weerstand in de zin van: ‘Ik wil niet bij de werklozen horen’. Maar dacht ook waarom zou ik er geen gebruik van maken? En daar zat ik vervolgens in een groepje met mijn oud-teamgenoten. Allemaal met hetzelfde doel, maar ook hetzelfde verdriet. Ik heb er vooral mee geworsteld wie ik ben zonder baan. De vraag die steeds terug kwam: ‘Wat kan ik nou eigenlijk?’ Manja, mijn loopbaanadviseur, heeft me hierbij enorm geholpen.

Ik had het gehad met reorganisaties

We bespraken de resultaten van het assessment en deze waren voor mij heel herkenbaar. Ik kwam er achter, dat ik niet meer in de installatie branche wil werken. Te onrustig. Ik had het gehad met alle reorganisaties en ik wilde ook gewoon wat anders. Ik wil meer aan de klantkant zitten. Via LinkedIn werd ik benaderd door een recruiter voor een nieuwe functie bij een grote internationale Rederij . Na enkele gesprekken en een assessment was de baan voor mij. Ik geef leiding aan een leuk klein internationaal opererend team en heb het nu prima naar mijn zin. Eindelijk krijg ik weer energie terug uit de organisatie.

Ik heb mezelf weer teruggevonden

Mijn drive om een passende baan te vinden was heel groot. Je moet gewoon verder en je mouwen opstropen. Dan is het extra fijn, dat je terecht kan bij een professional die er in eerste instantie voor jou is. Die je verhaalt aanhoort en je even meeneemt én het vertrouwen geeft dat alles goed komt. Vooral het stukje ‘persoonlijke aandacht en het er zijn voor mij’ is mij het meest bijgebleven in het traject. Daardoor heb ik mezelf terug kunnen vinden,’ aldus Guido.

Deel dit artikel
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Mieke van Luijk

Loopbaanadviseur

Ik help en adviseer ontslagen medewerkers met alles rondom solliciteren, UWV en pensioen. Dit doe ik al jaren met heel veel plezier!