Vertel eens,
waar ben jij goed in

Schrikken hè? Zo’n vraag. Het valt vaak niet mee om aan te geven waar je goed in bent. Misschien denk je wel dat je helemaal geen talent hebt. Het kan moeilijk zijn om je talent te omschrijven, omdat dit gewoon bij je hoort. Het is je tweede natuur. Maar wat voor jou zo eenvoudig lijkt, kan voor een ander heel ingewikkeld zijn.

Weet jij wèl waar je goed in bent? Wat je talent is? Dan is de kans groot, dat je doet wat je leuk vindt! Je leidinggevende kan je inzetten voor werkzaamheden waar je gewoon heel goed in bent. Je kunt actief op zoek naar werkzaamheden waar je energie van krijgt. Ontdek met deze stappen waar jouw talent ligt!

Ontdek waar je talent ligt

1. Wat doe je het liefst?

Maak eens kort lijstje van dingen die je het allerliefst doet. Kijk met een ruime blik naar je werk, je leven, vroeger en nu. Deze vragen kunnen je hierbij helpen:

• Wat vind je leuk om te doen zonder dat iemand het je vraagt?
• Waar moeten we je van af trekken, omdat je maar niet kunt stoppen?
• Welke leuke dingen, die je doet, zorgen ervoor dat je even de tijd kwijt bent?
• Wat zou je desnoods gratis doen?

De dingen die opschrijft wordt meer een lijst met passies dan met talenten. Iets wat je leuk vindt, geeft je energie en plezier. Gebruik het om je talent beter te herkennen.

2. Wat zijn je interesses?

Je interesses lijken waarschijnlijk op je passies. Bij interesses gaat het wel meer om wat je belangrijk vindt. Om te lezen, te bekijken of te bestuderen.

• Over welke onderwerpen lees je veel?
• Waar kijk je graag naar?
• Welke onderwerpen vallen je altijd op in de media?
• Over welke onderwerpen praat je graag?

Deze lijst met interesses is vooral een mogelijkheid om combinaties te maken tussen je passies en je interesses. Het biedt de mogelijkheid om je talent duidelijker te krijgen.

Jouw successen...

3. Je succesverhalen

Een cruciaal onderdeel bij het komen tot je talent! Beschrijf terugkijkend op je carrière wat jij ervaren hebt als “succesvolle” werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan:

• Projecten die je goed gedaan hebt en waarin je je passie hebt getoond
• Lessen / opleidingen die je lagen
• Eigenlijk alles waarvan je zegt: “dat kon ik echt heel goed”. Geef vervolgens een cijfer aan de werkzaamheden, waarvan jij de meeste energie kreeg. De hoogste energie komt bovenaan, de minste energie onderaan je lijstje. Kernvragen dan zijn:
• Wat was het precies dat het voor jou interessant maakte?
• Welke rode lijn zie je in al die activiteiten?

4. Testen zijn handig om je talent in beeld te krijgen

Om je eigen beeld te ondersteunen kan het handig zijn om een talenten-drijfveren-analyse te doen. Deze test biedt je inzicht in jezelf, hoe je dingen aanpakt, wat je energie geeft en de energievreters. De uitkomst van de test kan je helpen om je sterke punten te duiden. Er zijn online ook gratis testen om een beeld te krijgen van je drijfveren.

Feedback is heel handig

5. In gesprek met een vriend(in)

De feedback van een ander, een buitenstaander, kan buitengewoon handig zijn. Denk aan vrienden, familie of een oude kennis. Iedereen voldoet, onder de voorwaarde, dat deze persoon je een tijd heeft meegemaakt. Deze persoon kan je helpen. Een makkelijke manier om dit te doen is om een afspraak te maken en de vragen die je voor deze persoon hebt van te voren te mailen. Wat voor soort vragen?

• Waar denk je dat ik goed in ben?
• Hoe zie je mij?
• Welke werkzaamheden vind je uitermate goed bij me passen en waarom?
• Welke drie woorden kenmerken mij en waarom?
• Etc.

Ga het gesprek aan met een open mind. En onthoud: Je hoeft je niet te verdedigen en je hoeft het niet eens te zijn.

Erken je verbeterpunten

6. Zie je zwakke punten onder ogen

Niemand is perfect, dus erken je zwakke punten. Dat is belangrijk voor een gezonde balans. Aan de pluskant helpt het je om de zwakke punten in je talent te laten zien. Niet heel leuk, maar hier zijn de vragen die je kunnen helpen daarbij:

• Waar doe je (te) lang over?
• Wat stel je uit?
• Bij welke bezigheden/ activiteiten voel je je ongemakkelijk?

7. Je talentenlijstje

Alle voorbereidingen voor je talentenlijst zijn gedaan. Het is tijd om conclusies te trekken. Bekijk al je aantekeningen en ontdek de rode draad van je talent. Welke patronen herken je uit je interesses, passies, successen en interviews. Wat zou je kunnen combineren uit deze bronnen? Waar droom je van om te doen? Beschrijf de talenten of het talent, die uit de zoektocht naar boven zijn gekomen.

Talent ontwikkeling

8. Voed je talent

Nu je weet wat je talent is, is het prettig om je talent te voeden. Vraag je leidinggevende om een project, die direct jouw talent raakt. Of zoek dat werk binnen je functie wat je talent stimuleert. Of misschien trek je wel de stoute schoenen aan en zoek je beter passend werk buiten je eigen organisatie!

Je talent ontdekken is niet gemakkelijk. Maar wel heel erg de moeite waard. Je kunt daardoor beter en eenvoudiger dingen doen. En ze maken je leven nog leuker ook. Er is iets prettigs aan het idee, dat je met jouw talent iets belangrijks kunt geven aan je omgeving. Iets unieks, iets wat alleen jij kan. Laat het je motiveren!

Meer weten over talentenanalyse? Of een persoonlijke coach nodig, die je verder helpt bij je zoektocht? Vraag onze adviseur naar de mogelijkheden!

Deel dit artikel
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Christien Schneider

Loopbaanadviseur

Ik heb altijd al een grote interesse gehad in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zowel van mezelf als van de mensen om me heen. Ieder geeft hier een eigen invulling aan en bouwt eigen ervaringen op.