Persoonlijke ontwikkeling …….
Waarom?

Veel mensen zien geen reden voor ontwikkeling. Zij zijn tevreden. Tevredenheid is iets waar je van moet genieten. Maar het is geen reden om je niet verder te ontwikkelen, om te groeien, om je te ontplooien. Zoek altijd een reden om te blijven groeien. Om te blijven ontwikkelen. Maar waarom eigenlijk? Waarom zou persoonlijke ontwikkeling een verschil uitmaken? Het is zoveel makkelijker om hetzelfde te blijven. Gewoon tevreden zijn. Waarom moeten wij dan toch zoveel moeite doen?

Waarom zou je aan persoonlijke ontwikkeling willen doen?

  • Persoonlijke ontwikkeling geeft betekenis aan je leven.
  • Persoonlijk groei geeft invulling aan je leven.
  • Persoonlijke ontwikkeling heeft effect op je omgeving. Onze groei is weer een katalysator voor andere veranderingen en voor anderen om ons heen. Wees de verandering die je graag bij anderen wilt zien (Ghandi).
  • Persoonlijke ontwikkeling zorgt dat wij meer leven. Als wij groeien, is ons leven plezieriger en interessanter. We voelen ons levend, verbonden, gewaar en meer aanwezig,
  • Groei en ontwikkeling past bij onze authentieke natuur. Als wij om ons heen kijken, zien wij dat alle levende dingen groeien en veranderen. Bomen krijgen takken. Rupsen worden vlinders. Vogels maken nesten en leggen eieren. Als je met persoonlijke ontwikkeling bezig bent, kun je in een flow geraken. Flow geeft de ervaring van voldoening en vreugde.
  • Persoonlijke ontwikkeling is onvermijdelijk. Als wij een ding zeker weten is dat alles continu verandert. Niets is blijvend. Het leven verandert, wij veranderen. Wij kunnen met deze stroom meegaan en gebruik maken van deze energie. Deze energie is aanwezig! Waarom niet gebruiken voor ontwikkeling?
  • Wij hebben allemaal een intrinsiek verlangen naar zelfrealisatie. Deze leidt ons. Helaas wordt deze vaak overschreeuwt door onze denkende geconditioneerde geest. Hierdoor doen wij niet meer de juiste dingen.
  • Persoonlijke ontwikkeling zorgt ervoor dat wij ons gezonder voelen. Deels omdat wij bezig zijn met de dimensie lichaam. En deels omdat ontwikkeling ons beter doet voelen. En als wij meer voldoening, meer geluk ervaren, hebben wij ook meer energie. Als ons lichaam beter voelt en beter functioneert is het logisch dat wij gezonder zijn en langer leven.

Ontwikkel, groei en bloei

Zoals je ziet. Er zijn veel voordelen om met persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn. Ontwikkel, groei en bloei! Daar pluk je zelf de vruchten van.

Nog steeds lastig?

Blijft het lastig en heb je na de TalentScan nog meer vragen gekregen over jezelf.
Een kop koffie met één van onze adviseurs doet wonderen. Neem contact op met onze loopbaan adviseurs.

Deel dit artikel
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter