Hoe ontwikkel je
een groeimindset?

Iedere keer als we iets nieuws bedenken, iets nieuws leren of een andere emotie kiezen, hakken we als het ware een nieuw paadje door de jungle van ons brein. Als we op dit pad blijven, dan gaan onze hersenen deze weg vaker te gebruiken. De weg wordt een snelweg. De nieuwe manier van denken, doen of voelen wordt ‘normaal’. Het oude pad wordt minder vaak gebruikt en verzwakt hierdoor of groeit dicht. Er zijn mensen die dit van nature al goed kunnen; zij hebben waarschijnlijk een groei mindset. Gelukkig kunnen we dit allemaal leren. Hoe?

Er zijn twee soorten mindsets

Eerst even de twee soorten mindsets; manieren van denken. De vaste mindset (fixed) en de groei mindset (growth mindset). Mensen met een overwegend vaste mindset zijn ervan overtuigd dat kwaliteiten zoals intelligentie en talent vaststaande kenmerken zijn die niet ontwikkelbaar zijn. Je bent wie je bent en: ‘zo ben je nu eenmaal’.

Personen die overwegend een groeimindset hebben, hebben de overtuiging dat ze hun vermogens kunnen ontwikkelen, door met name toewijding en hard werken. Intelligentie en talent zijn in hun ogen niet meer dan een uitgangspunt voor verdere ontwikkeling van hun persoonlijkheid, intelligentie en talenten.

Ben je bewust van je eigen overtuigingen

Een groeimindset is bijna nooit van nature aanwezig bij alles wat we doen. Soms ben je bij bepaalde activiteiten juist gericht op groei, terwijl je bij andere activiteiten jezelf afremt. Belangrijk is het om bij alles wat je doet jezelf af te vragen of je helpende of belemmerende opvattingen hebt. Een voorbeeld van een vaste mindset: ‘Dit is te moeilijk voor mij’. Terwijl de groeimindset denkt: ‘Dit vraagt veel oefening.’ Oefen jezelf in het ontwikkelen van denken in mogelijkheden.

Kijk naar het proces in plaats van het resultaat

Van nature zijn we geneigd om onszelf en anderen te belonen als we goeds hebben gedaan. Als je van nature iets goed kunt, krijg hiervoor veel complimenten. Maar wat doet dat met je als je iets minder goed kunt? Als je wordt beloond voor datgene wat je al goed kan, ontstaat de volgende redernering ontstaan: ‘Als ik ergens goed in ben, dan vinden ze mij slim en krijg ik complimenten.’ En vervolgens: ‘Als ik ergens moeite mee heb dan vindt men mij dom.’

Geef dus geen complimenten als iets al vanzelf goed gaat. Maar beloon juist als iemand hard werkt om iets voor elkaar te krijgen. Hierdoor ‘plant’ je de overtuiging: Een inspanning leveren leidt tot groei en ontwikkeling. Daarmee help je de ontwikkeling van de groeimindset.

Leer van fouten

Hoe ga je om met fouten? Heb je iemand in je hoofd die een voorbeeld voor je is? Zo iemand die positief spreekt over zelfgemaakte fouten of over de fouten die anderen maken. Hiermee wordt het maken van een fout gezien als een normaal onderdeel van het leerproces. En ontstaat ook de durf om risico’s te nemen en uitdagingen te zoeken. Het zelfvertrouwen wordt niet aangetast als er een fout wordt gemaakt. Als er iets mis gaat dan kunnen je hier rustig naar kijken in plaats van de fout onder het tapijt weg te moffelen. Of de schuld bij anderen neer te leggen.

Groeimindset als denkwijze

Een groeimindset is dé juiste denkwijze om iedere dag een betere versie van jezelf uit te vinden. Maar ook essentieel om iedere dag beter samen te werken met je team, meer plezier te ervaren in het werk en je voortdurend te blijven ontwikkelen.

Deel dit artikel
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter