De juiste persoon
op de verkeerde plek...

Blog door

mepd-blog-medewerker_0032_Anouk_FC

Anouk Brummelhuis

Langere tijd zat ik op de verkeerde plek. Het werk was leuk. Alleen paste de omgeving niet bij mij. Maar dat moet je wel wìllen inzien. Wat ik deed? Ik werkte hard. Vervulde eigenlijk vier banen in plaats van de ene, waarvoor ik was aangenomen. Omdat ik het leuk vond hoor, niet omdat ik ertoe gedwongen werd. Na vijf jaar gebeurde het. Ik werd steeds onvriendelijker. Onrustig. Ik was mezelf niet meer. Overwerkt. Burn-out wil ik het zelf niet noemen. Maar het lampje ging even uit.

Teveel gevraagd…

Als rasechte Twentse was werken bij een organisatie in het Westen een leuke uitdaging. Ik schakelde makkelijk en maakte nieuwe vrienden. De mentaliteit echter was anders. Ik ben van nature zachtaardig, hulpvaardig en wil graag ontzorgen. Ik ging mezelf aanpassen; ik werd harder. Als ik beter mijn grenzen had aangegeven, zou ik er nog steeds werken. Mijn valkuil echter is anderen op de eerste plaats zetten, daarna mezelf. Én de lat voor mezelf heel hoog leggen. Een venijnige combinatie. Er werd teveel van me gevraagd, door anderen en mezelf. Dat ging niet langer.

Ik heb talent!

Ik zocht hulp. Samen met een loopbaanadviseur heb ik ontdekt, dat het werk dat ik al deed, heel goed bij me past. Ik heb talent voor heel veel én verschillende ballen in de lucht houden. Op de achtergrond alles zo inregelen, dat iedereen zijn/haar eigen werk goed kan blijven uitvoeren. Het was een grote opluchting, dat ik werk deed dat bij me past. Ik dacht namelijk, dat ik helemaal iets anders zou moeten gaan doen. Maar door mijn valkuilen helder te krijgen, kan ik mijn eigen grenzen beter bewaken. Door beter te begrijpen, dat een organisatie bij mij als persoon moet passen. Qua normen en waarden én het type mensen. Ik wil zinvol werk doen, mensen helpen, dynamiek en vrijheid ervaren in mijn functie.

Mezelf terug gevonden

Dat heb ik gevonden bij MEPD. We helpen mensen en organisaties om zich verder te kunnen ontwikkelen. Ik vind dat erg mooi, persoonlijk en puur. Dat ik daaraan indirect een steentje kan bijdragen, maakt me blij. Er is een open cultuur, waarin mensen oog voor elkaar hebben. Zaken kunnen uitgesproken worden. Ik heb mezelf weer grotendeels terug gevonden. Terugkijkend heeft de grote dip me veel gebracht. Inzicht in mezelf, in mijn kwaliteiten, valkuilen en mijn normen en waarden. En ik ben weer terug in Twente. Voor nu durf ik gerust te zeggen: “De juiste persoon op de juiste plek!”

De juiste persoon op de juiste plek

Wat het met je doet wanneer je niet op de juiste plek zit… Dat houdt me soms nog wel bezig. Wanneer het gevoelsmatig gewoon niet klopt, luister je dan naar je onderbuik gevoel? Durf je toe te geven aan de drang om te ontdekken waar je wél blij van wordt? Dat is een lastige. Je stapt in de onzekerheid, oei… eng. Maar wat is enger? Blijven zitten, daar waar je niet meer jezelf kunt zijn. Waar je energie verloren gaat. Er geen energie meer overblijft voor alle leuke dingen die het leven te bieden heeft? Een keus die alleen jij kan maken.

Herken jij bovenstaand verhaal?

Worstel jij ook met de vraag waar je nu echt blij van wordt? Laat het me weten! Of ga ook het gesprek aan met één van onze loopbaanadviseurs. Wij helpen je graag bij jouw zoektocht naar de juiste plek. Naar jouw talent!

Deel dit artikel
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Anouk Brummelhuis

Office manager

Met veel plezier ontzorg ik mijn collega’s, zodat zij onze klanten en deelnemers goed kunnen ondersteunen en begeleiden. Een leuke uitdagende baan met veel afwisseling.