Voor altijd.
Baas over je loopbaan en leven.

Blog door

mepd-blog-medewerker_0024_Ellen_FC

Ellen Soepenberg

Als loopbaanadviseur stel ik mijn deelnemers regelmatig vragen als: Wat is je stip op de horizon? Waar haal je je energie uit? Waar ben je trots op? Het blijken handige vragen om doelen, talenten en kwaliteiten helder te krijgen. We laten deelnemers hun eigen stijl ontdekken én daarbij ook hun kwaliteiten, drijfveren en mogelijke valkuilen. Baas worden over je loopbaan en leven betekent vooral keuzes maken én gestimuleerd worden. We zijn dan stiekem al bezig met persoonlijk leiderschap.

Keuzes die goed zijn voor jou

In het leven gebeuren regelmatig dingen waar we zelf geen invloed op kunnen uitoefenen. Wat we wel kunnen, is bepalen hoe we omgaan met hetgeen ons overkomt. Er bestaat geen ‘beste manier’ alleen ‘jouw persoonlijke manier’ van omgaan met de dingen die je tegenkomt. Zelf heb ik, na mijn carrière in de zorg, ook met ontslag te maken gehad. Ik werkte bij een arbodienst als Arboverpleegkundige en maakte gebruik van het aangeboden outplacementtraject. Ik ontdekte dat ik mijn droom waar wilde gaan maken, namelijk een eigen onderneming starten. Dat vraagt veel doorzettingsvermogen, geloof in eigen kunnen en lef.

Regie over het leven

Ik ging er helemaal voor en pakte de regie over mijn eigen leven. Ik heb er veel geleerd, heb keuzes moeten maken, een financiële crisis het hoofd moeten bieden, maar geen moment spijt gehad. Ik kan nu nog steeds genieten van de successen én van het feit dat ik ervoor gegaan ben. Ondanks dat het anders verliep dan ik had gedacht. Maar ook toen heb ik weer mijn eigen regie gepakt en ben ik geworden wie ik ben en wat ik nu doe.

Mijn tips voor leidinggevenden

Mijn omgeving is ook belangrijk (geweest) bij het najagen van mijn droom. Word je gestimuleerd door je familie, vrienden en/of leidinggevende? Dan helpt dit enorm bij persoonlijk leiderschap. Mijn ervaring is dat mensen wel willen, maar niet altijd kunnen. De rol van de leidinggevende is daarin bepalend. Ik tip dan ook iedere leidinggevende om regelmatig in gesprek te gaan met medewerkers. Geef hen aandacht en vraag wat ze echt leuk vinden om te doen. Vraag ook eens naar hobby’s en laat je verrassen. Onderzoek of met job crafting/sculpting een passende uitdaging gevonden kan worden. Kijk wat een medewerker wil en kan doen aan ontwikkeling, maak van ontwikkeling een gewoonte. Ook om te voorkomen dat een werknemer niet meer in zijn kracht staat.

Wat krijg je ervoor terug?

Als leidinggevende moet je dus ook zelf aan de slag met de blijvende ontwikkeling van je medewerker. Het is niet vrijblijvend. Maar het is zo de moeite waard om je medewerkers te faciliteren bij het ontdekken van talenten en kwaliteiten. Eigenheid is namelijk de kern tot persoonlijk succes, tevredenheid en vervulling, maar ook tot professionele resultaten. Je krijgt er een bevlogen en betrokken medewerker voor terug. Iemand die gebruik maakt van zijn of haar potentie, persoonlijke doelen haalt en trots is op het werk. Een heuse ambassadeur voor je organisatie.

Vertrouwen geven en stimuleren

Ik zie het als mijn taak in de begeleiding van mensen in ontwikkeltrajecten (daar schaar ik trouwens ook outplacement en re-integratie onder) om vertrouwen te geven. Niet iedereen is even dol op verandering en verandering brengt ook onzekerheid met zich mee. Bovendien is het soms ook confronterend om naar jezelf te kijken en onbekende stappen te nemen. Mensen weten vaak wel dat ze iets ‘moeten’, maar ze moeten ook durven. En dat vertrouwen geven wij in de trajecten. We coachen, sturen en stimuleren. Zo leert de deelnemer om keuzes te maken en zelf te leiden. Om baas te worden van het leven en de loopbaan.

Deel dit artikel
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Ellen Soepenberg

Loopbaanadviseur

In mijn werk als loopbaanadviseur ben ik gericht op het coachen van mensen tijdens hun loopbaan. Ik bied een luisterend oor en heb de oprechte bereidheid om mensen verder te helpen. Ik ben daarbij empathisch en mensgericht. Maar blijf pragmatisch en objectief.

Gerelateerd nieuws

Blijf op de hoogte

De wereld verandert snel. Techniek en de manier waarop we samenwerken ontwikkelen zich in hoog tempo. Wij houden het voor je bij. Schrijf je nu in voor maximaal 1 digitale nieuwsbrief per maand, met voor jou relevante informatie.