Veranderen... Veranderen...
Hoezo veranderen?!

Blog door

mepd-blog-medewerker_0026_Danielle_FC

Daniëlle Hummelink

Tegenwoordig moeten we van veranderingen houden: Er soepel mee om gaan en het simpelweg accepteren. Maar betekent dit ook, dat we verandering altijd maar leuk vinden? Er blij van moeten worden? Soms wil je gewoon helemaal niet veranderen. Mijn ervaring: Ook al beschik je over een flexibele persoonlijkheid en pas je je gemakkelijk aan, dan nóg is verandering niet altijd fijn!

Voorbeeldvarianten van verandering

Als loopbaanadviseur kom ik best veel verschillende ’verandervarianten’ tegen. Gelukkig kan ik daar onbevooroordeeld naar kijken. Ik omschrijf hier (slechts) drie voorbeeldvarianten:

  • ‘Hoezo moet ik veranderen als ik tevreden ben?’ 
  • ‘Hoezo moet ik verandering leuk vinden wanneer dit niet mijn eigen keus is?’
  • ‘Ik raak zo snel verveeld als er niet voldoende verandering op mijn pad komt.’

Ben je blij en tevree?

Ben je blij en tevreden met je werk en past het goed bij je? Dan haal je er energie uit, en ik zou eerlijk gezegd niet weten waarom je zou moeten veranderen. Voor nu blijkt het een goede match. De enige vraag is: Is dat gevoel blijvend? Mogelijk gebeurt er iets in je omgeving (of in jezelf), waardoor je je gaat afvragen of dit het nog voor je is? En precies dát stukje reflectie is wat je nodig hebt om de keus te maken: ‘Ga ik wel of hoef ik niet te veranderen.’ Weet je wie je bent, wat je wilt én wat je kunt? Dan kun je altijd toetsen of je nog doet waar jouw passie ligt. Ik merk dat het geven van inzicht bijna altijd het toverwoord is in de gesprekken met mijn deelnemers: Wanneer jij weet waar je hart ligt en je kwaliteiten kent, dan vind je je overtuiging. Veranderen voelt dan veel meer als persoonlijke ontwikkeling.

Mijn tip aan organisaties: Door meer te sturen op groei en ontwikkeling begeef je je aan de positieve kant van verandering.

Verandering kan supereng zijn

Krijg je een verandering opgelegd, dan ervaar je dit over het algemeen als minder fijn. Je kunt er zelfs flink door van slag raken. Ik denk hierbij aan mijn deelnemers, die door uitval, verlies van baan of persoonlijke omstandigheden niet meer hun huidige werk kunnen doen. Zij horen van de werkgever, dat zij niet meer terug kunnen komen en starten in een 2e spoor- of outplacementtraject. Wat ik bij hen terug zie in de begeleiding is onzekerheid. Zij zitten met zoveel vragen. Vragen als: ‘Hoe ziet mijn toekomst eruit? Wat kan ik nog wèl?’ Dan is verandering supereng. Ook hier help ik met het geven van inzicht in persoonlijkheid en motivatie. Dat geeft hen rust en langzaam de overtuiging dat er andere perspectieven zijn. Dan is het móeten veranderen misschien nog steeds niet leuk. Maar kan het uiteindelijk toch een positieve wending aan je leven geven. Dit geven mensen achteraf ook vaak (enigszins verwonderd) toe.

Mijn organisatietip: Heb je oog voor de inzetbaarheid van je mensen? Dan kijk je vooruit en speel je vroegtijdig in op wensen en behoeftes van je medewerkers. Het voorkomt uitval, waarmee je als organisatie werkt aan je vitaliteit.

Continue behoefte aan verandering

Daarnaast zijn er mensen die continue behoefte hebben aan veranderingen. Misschien herken je hen wel binnen je organisatie? Ze raken snel verveeld en houden graag veel ballen in de lucht. Dit zit in hun persoonlijkheid en drijfveren. Weet dit van elkaar en maak het bespreekbaar. Een uitdagende functie met veel ontwikkelingen en innovaties in verschillende projecten kan uitkomst bieden.

Nog een laatste tip: Wil je je mensen enthousiast, betrokken en bevlogen aan het werk houden? Heb oog voor hen, geef aandacht en bied hen voldoende ruimte om te bepalen of zij wel of niet toe zijn aan verandering.

Dan beloof ik jou...

Een verdere ontwikkeling als vitale organisatie!

Deel dit artikel
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Daniëlle Hummelink

Loopbaanadviseur

Mijn passie is mensen coachen in hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Dat geeft mij veel energie en werkplezier. Dat wens ik iedereen toe.

Gerelateerd nieuws

Blijf op de hoogte

De wereld verandert snel. Techniek en de manier waarop we samenwerken ontwikkelen zich in hoog tempo. Wij houden het voor je bij. Schrijf je nu in voor maximaal 1 digitale nieuwsbrief per maand, met voor jou relevante informatie.