Stroef teamwork?
Met teaming maak je je team soepel!

Blog door

Lieke Hogerwerf

Lieke Sluis Hoogerwerf

Teamwerk is het kloppend hart van elk bedrijf. Werkplezier, prestaties en groei zijn onmogelijk zonder teamwerk. Best raar dus eigenlijk, dat uit teamonderzoek blijkt dat 80% van de teams bol staat van de frustraties over het teamwerk. Wat een verspilling van energie en talent!

Zachte factor zit in de weg

Je hoort vaak: dat komt door de zachte factor. Mensen hebben iets wat machines niet hebben: gevoel. Dat gevoel kan je moeilijk hard maken, omdat we vaak niet goed weten of begrijpen ‘wat er is’. In teams kan deze zachte factor knap in de weg zitten. We noemen dat de ‘onderstroom’. Deze onderstroom kan bakken energie kosten. Vooral als het stroef loopt in een team. Als de sfeer gespannen is. Er slecht naar elkaar geluisterd wordt. Ieder zijn of haar eigen gang gaat en dit nauwelijks afstemt met de anderen. In zo’n stroef team voelt niemand zich verantwoordelijk voor de teamprestaties.

Een team vol talenten maar het loopt niet

In mijn werk als organisatie-adviseur liep ik er zo vaak tegen aan, dat ik besloot ondernemer te worden. Steeds kreeg ik te maken met teams vol talenten en kwaliteiten, waar het niet lekker liep. Dat stoorde me, want wetenschappers en teamexperts weten al tientallen jaren wat de oplossing is! Als je wilt dat ieder met plezier werkt en doelen haalt, dan moet je daar regelmatig een goed gesprek aan wijden. Aan hoe het team draait en hoe het anders en beter kan. Dat heet teamreflectie. Teams die dat goed kunnen, presteren beter en kunnen veel beter omgaan met tegenslag en verandering.

Trainingen en teamuitjes zijn niet genoeg

Nu denk je misschien: klinkt leuk, maar we doen er al van alles aan: teamuitjes, workshops, teamtrainingen, en soms zelfs een dag met een teamcoach. En bij het werven en selecteren van medewerkers letten we op ‘team skills’ en zorgen voor meer diversiteit in de teambezetting. Ja dat klopt. ‘Rond teams’ wordt heel wat georganiseerd. In de hoop dat het dan ‘in teams’ beter gaat. De bedoeling is goed. Maar waarschijnlijk is het effect minder sterk dan je zou willen. Zo is het rendement van teamtrainingen vergelijkbaar met opleidingen: slechts zo’n 15% van het geleerde wordt daadwerkelijk in de praktijk gebracht. En het verrijken van de teambezetting met andere ‘types’ gaat zelden zomaar goed.

Wat werkt dan wel?

Het antwoord heb ik al een beetje verklapt. Elk team moet zélf aan de slag. De kunst is om zelf uit te vinden wat het teamwerk nodig heeft. Dat doe je door te reflecteren op het teamwerk en daar een goed gesprek over te hebben. Vervolgens spreek je af hoe je als team verder gaat, en probeert ieder dat ook echt te doen. Maar mislukken hoort erbij. Als het niet lukt, dan trek je daar de volgende keer lering uit. Het gaat in een team nooit ineens zomaar anders, dat heeft tijd en volharding nodig. Deze ‘doe-het-zelf-teamontwikkeling’ noemen we teaming. Teaming is het tijdelijk bundelen van ieders aandacht en inzet om iets moeilijks voor elkaar te krijgen. We vinden het doodnormaal om een machine die stilvalt om op die manier weer aan de praat te krijgen. Waarom doen we dat dan niet als het team vastloopt? Of liever nog, voordat het zover is?!

Teaming is vertragen om te versnellen

Het belangrijkste is dat je bijtijds uit de waan van de dag stapt. Samen reflecteert op de werkwijze van het team en daar lering uit trekt. Vertragen om te versnellen dus. Om dat makkelijker te maken levert mijn bedrijf een online teaming kompas. Daarop staan 9 verschillende teamreflectie-tools klaar. De online tools zorgen dat het team pakweg elke maand weer genoeg stof tot bezinning heeft.

Wil je meer weten over teaming?

In het toepassen van teaming en het online kompas zijn we een absolute koploper. De teamcoaches van MEPD hebben met teaming nu zoveel ervaring opgedaan, dat we zeker weten dat het werkt. Ook hebben we gemerkt dat het effect groter wordt als de teamleider zelf ook meedoet. Effecten die echt opvallen zijn:

  • de werksfeer verbetert direct, doordat ieder rustig zijn of haar zegje kan doen
  • teams maken veel betere werkafspraken, doordat het hele plaatje helder wordt
  • teamleden krijgen meer respect voor elkaar en stellen elkaar meer vragen
  • het lukt steeds beter om problemen op te lossen en gestelde doelen te halen

Kortom, met teaming maak je een stroef team soepel. Het is eigenlijk heel simpel: regelmatige teamreflectie aan de hand van online tools maakt de zachte factor op een nuchtere manier bespreekbaar. Dat is best even wennen. Maar het maakt ook positieve energie vrij om samen effectiever te worden. Die positieve energie geeft een team vleugels!

Deel dit artikel
Share on email
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Lieke Sluis Hoogerwerf

Eigenaar BC4U Teaming Compass

Lieke is partner van MEPD en specialist in organisatie-transformatie. Haar passie? Teaming voor verandering. Samen uit de hectiek stappen, en via reflectie en dialoog de samenwerking intensiveren.

Gerelateerd nieuws

Blijf op de hoogte

De wereld verandert snel. Techniek en de manier waarop we samenwerken ontwikkelen zich in hoog tempo. Wij houden het voor je bij. Schrijf je nu in voor maximaal 1 digitale nieuwsbrief per maand, met voor jou relevante informatie.