Persoonlijke groei een handje helpen

Workshops en trainingen in de maak

Polygon 2
Polygon 5

MEPD voedt medewerkers om het potentieel te ontdekken en groei te verwezenlijken. Onze gerichte trainingen zijn investeringen in het meest belangrijke kapitaal van de organisatie. Bovendien is het een perfect stimulans voor je medewerkers, die persoonlijke groei hoog in het vaandel hebben staan.

Ons palet aan trainingen en workshops

MEPD inventariseert de ontwikkelingsbehoefte. We stellen een concreet trainingsplan op, dat helpt om deze doelstellingen te behalen. We beschikken over een palet van trainingen en workshops, zowel individueel als bedrijfsbreed. Ze dragen bij aan de ontwikkeling en groei van je medewerkers. 

Je kunt hierbij denken aan: Sollicitatie trainingen, communicatie trainingen, leiderschapstrainingen, LinkedIn trainingen, vitaliteitstrainingen, omgaan met stress, duurzame inzetbaarheid en ons unieke teamontwikkelingsprogramma (TOP). 

Kunnen wij jouw bedrijf helpen met trainingen en workshop?

Gerelateerd nieuws
Veelgestelde vragen

In deze workshop neemt bewustwording een centrale plaats in: Wat betekent het eigenlijk persoonlijk voor medewerkers om vitaal en vakbekwaam te blijven? Over die vraag gaan we met de deelnemers in gesprek. Wat kunnen zij zelf doen om vitaal te blijven? Wat kunnen zij nu al doen om kennis en vaardigheden op peil te houden? Het antwoord op deze vragen is persoonlijk en voor iedereen weer anders. Het hangt bijvoorbeeld  af van de fysieke- en mentale eisen die de baan aan hen stelt. Maar het hangt ook af van persoonlijke omstandigheden en loopbaanambities. Om de arbeidsmarktpositie gericht te versterken is het belangrijk om helder te krijgen waar de individuele aandachtspunten liggen.  Kortom, de workshop DI inzetten, betekent:

• Opstap tot een duurzaam en toekomstgericht beleid
• Beleid om medewerkers fit, vitaal en vakbekwaam aan het werk te houden
• Inzicht, bewustwording en concrete handvatten voor inzetbaarheid van deelnemers

In dit meerdaagse programma doorloopt het team, begeleidt door een coach van MEPD, een on­line tool. Hierbij wordt continue reflectie gegeven op de behoeften van het team. Er is een begin- en eindpunt: Hoe we daar komen, dat is aan het team. De organisatie bepaalt het doel. Het team bepaalt de weg naar het doel. TOP is geen training, die het team vertelt wat ze wél en níet moeten doen. Het is een unieke methodiek in samen leren, samen sturen en samen leiden. Door reflectie en inzicht, ontwikkelen naast het team, ook de teamleden zich. Een merkbaar verhoogde betrokkenheid ontstaat. Kortom, TOP inzetten betekent:

  • gezamenlijk hogere organisatiedoelen bereiken
  • op een efficiëntere manier resultaten behalen
  • een verbeterde samenwerking
  • verdere ontwikkeling van individuele én team competenties 

In de workshop vitaliteit wisselen we met medewerkers van gedachten over het thema vitaal zijn. Wat is de definitie ervan? Waarom is het van belang voor zowel medewerker als werkgever? Doel van de workshop is bewustwording en een gevoel van urgentie. De workshop bestaat uit drie onderdelen, inzicht in vitaliteit, factoren die vitaliteit beïnvloeden (voeding, bewegen, positief denken, etc.) en een persoonlijk actieplan. Kortom, de workshop brengt het volgende:

  • Vitaliteit wordt een gezamenlijke verantwoordelijkheid
  • Bewustwording wat het thema vitaliteit inhoudt
  • Inzicht in persoonlijke vitaliteit
  • Aanzet om te vitaal te blijven

Hoe kunnen we jouw bedrijf verder helpen?