Ontwikkelassessment inzetten?
Groeipotentieel van je medewerker in beeld
Polygon 2
Polygon 5

Wat is een ontwikkelassessment?

Een ontwikkelassessment brengt het ontwikkelpotentieel van een medewerker voor een specifieke functie in kaart. Wat kan óf moet ontwikkeld worden op basis van persoonlijkheid en intelligentie. En welke ontwikkelmethode kies je? Je krijgt een beeld van de doorgroeimogelijkheden van je medewerker. Plus je benut het potentieel van de medewerker optimaal. Met een onderbouwd advies kun je samen met je medewerker de ontwikkeling in gang zetten. MEPD is een professioneel en zeer ervaren assessment bureau.

We adviseren je graag verder!

1. De sterktes en ontwikkelpunten van je medewerker in kaart

2. Een helder beeld van het groeipotentieel van je medewerker

3. Een advies om samen de ontwikkeling van je medewerker te stimuleren

Wij kunnen jouw bedrijf verder helpen.

Waarom zet je een ontwikkel assessment in?

Een ontwikkel assessment ontdekt de persoonlijke ontwikkelpunten en leerbehoeften. Je medewerker kan daarmee gerichter aansluiten op het bestaande (ontwikkel)aanbod. Of er kan een programma op maat ontwikkeld worden. Het rendement van de opleiding, training en coaching stijgt daardoor aanzienlijk. Zowel voor de organisatie als de medewerker!

Een ontwikkelassessment geeft antwoord op de vragen:

1. Wat daagt je medewerker uit om zich te ontwikkelen? 2. Hoe kun je je medewerker ontwikkelen? 3. Wat is nodig voor een volgende stap?

Hoe ziet een ontwikkelassessment dag eruit?

Een ontwikkel assessment duurt een halve werkdag. Wanneer er wordt gekozen voor een arbeidspsychologisch onderzoek in combinatie met psychologen en acteurs duur het assessment een hele dag. Het assessment wordt uitgevoerd op het MEPD assessment bureau. Maar kan ook op locatie plaatsvinden. Een ontwikkelassessment bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Gesprek medewerker met de adviseur 2. Invullen cognitieve testen 3. Invullen test persoonlijkheidskenmerken en persoonlijk waarden 4. Invullen test kritisch denkvermogen (voor specifieke management functies) 5. Korte nabespreking met deelnemer met (alvast) globaal advies
Download meer informatie
Veelgestelde vragen

Bij het selectie assessment wordt er antwoord gegeven op de vraag in hoeverre een kandidaat geschikt is voor een bepaalde functie of rol. Bij het ontwikkelassessment wordt het ontwikkelpotentieel van een medewerker in kaart gebracht, wat kan of moet ontwikkeld worden en welke ontwikkelmethode kies je.

Ja, vooraf wordt gezamenlijk bepaald welke drie of vier competenties het meest belangrijk zijn. Deze competenties worden vervolgens specifiek toegelicht in onze rapportage.

 

Het assessment neemt een halve dag in beslag en vindt plaats op één van onze vestigingen. Als er ook rollenspellen worden ingezet, dan mag je uitgaan van een hele dag. De totale doorlooptijd van het assessment wordt in samenspraak vastgesteld.

Hoe kunnen we jouw bedrijf verder helpen?

Gerelateerd nieuws